Wimbledon M – общо място: Alcaraz C.

BGBookmaker
юни 26, 2024
43 Прегледи

Нашият избор: Уимбълдън М – Като цяло.

01.07.2024 13:10

Уимбълдън 2024 без Джокович и Надал

Тазгодишният Уимбълдън вероятно ще бъде белязан от отсъствието на Novak Djokovic. Сръбската легенда на световния тенис се контузи на Откритото първенство на Франция и трябваше да се подложи на операция. Седемкратният победител така или иначе ще липсва на феновете, докато възможността за цялостно спечелване на шампионата се е увеличила за други.

Подобна на Джокера стратегия възприе и испанецътl Рафаел Надал (той е жаден за олимпийски медал), така че лондонската публика вероятно няма да види нито един от легендарната двойка за първи път от години. Двукратният шампион има и здравословни проблеми Анди Мъри, който се отказа от участие в турнира в лондонския „Куинс клъб“, хегемоните от последните години в Лондон ще липсват много тази година, дори ако Джокович и Мъри се надяват до последния момент.

Тенис номер едно Грешник на Уимбълдън

Това отваря пространство за новопоявилото се поколение играчи, които бавно поемат юздите на световния тенис. Позицията на номер едно в ранглистата в момента се заема от Яник Синер. Италианският тенисист е изключително гъвкав играч, но все пак до миналата година не беше постигал големи успехи на трева, а тази година може да се затрудни и срещу специалистите. Това беше показано например в Хале, където той се потруди срещу Талон Грикспор и като цяло изигра седем тайбрека в турнира.

Тенис номер едно Грешник на Уимбълдън Алкарас – най-големият фаворит на Уимбълдън

Най-големият фаворит за общата титла според коефициенти е още един от суперталантите, Карлос Алкарасзащитник на миналогодишния триумф. Младият испанец се намира в отлична форма тази година, което потвърди преди няколко седмици, когато успя да спечели Ролан Гарос в Париж. Алкарас се справя чудесно физически и ударно, а с възрастта съзрява и психически и е изключително силен играч за възрастта си.

Има ли шанс Беретини в Лондон?

Матео Беретини е друго име, с което трябва да се съобразяваме тази година. Едрият италиански тенисист винаги играе страхотно на трева и тази година вече го доказа с участието си на финала в Щутгарт, Германия. Освен това Беретини има голям апетит за игра, той започна сезона едва през март поради контузия, така че не е толкова изморен, колкото останалите в схемата. През 2021 г. той вече беше на финала на Уимбълдън, така че етикетът „тъмен кон“ на турнира е напълно оправдан.

40 мача, спечелени на трева от непоклатим състезател на тенис веригата Александър Зверев. Също така германският тенисист има страхотни параметри за тревата, стратегията със сервис воле на зелената настилка все още работи, въпреки че тревата вече е по-бавна, отколкото в миналото. В момента Зверев е четвърти в света и в Хале потвърди, че ще измъчва противниците си на любимата си настилка.

Какво ще направи Зверев на трева?

Стабилният тенисист е спечелил 40 мача на трева Александър Зверев. Също така германският тенисист има страхотни параметри за тревата, стратегията със сервис воле на зелената настилка все още работи, въпреки че тревата вече е по-бавна, отколкото в миналото. В момента Зверев е четвърти в света и в Хале потвърди, че ще измъчва противниците си на любимата си настилка.

Как ще се справи Медведев на Уимбълдън?

Да не забравяме Даниела Медведева, друг дългуч, който е играл много на трева. Неортодоксалният му стил на игра продължава да затруднява редица съперници, но с Alcaraz е с отрицателен баланс (2:4) и с Грешник е загубил последните си пет двубоя, което е ограничаващ фактор в стремежа му към обща победа.


На какво да заложим:

Тазгодишната форма, миналогодишната победа на Уимбълдън и липсата на големи конкуренти тласкат Alcaraze до позицията на най-голям фаворит, която трябва да потвърди на третия турнир от Големия шлем за сезона.

Доверие:

8/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

22BETЗаложете на 22bet със 100% бонус при първия си депозит!
Автор BGBookmaker