Mensik J. – Bolt A.: Bolt печели сета – да

BGBookmaker
юли 17, 2024
38 Прегледи

Нашият избор: Mensik J. – Bolt A.: Bolt печели сета – да

16.07.2024 19:40

Якуб Менсик ще прекара тревната част от сезона в Нюпорт, САЩ, където тази седмица се провежда турнирът от сериите ATP 250. Осемнадесетгодишният чешки талант ще влезе в него срещу тринадесет години по-големия Алекс Болт.

Менсик заема 79-о място в ранглистата, което го прави фаворит в очите на букмейкърите. Роденият в Простейов тенисист привлече най-голямо внимание в началото на годината в Доха, където изигра първия си финал на АТП. В Катар той победи тенисисти като Анди Мъри, Андрей Рубльов и Гаел Монфис.

Последните няколко месеца бяха по-слаби за Менсик. В един момент той дори влезе в серия от четири поредни поражения. Подобрението настъпи точно преди Уимбълдън в Майорка, където той грабна две дебютни в кариерата си победи на трева и достигна до четвъртфиналите. След това в Лондон той не успя да удържи преднина от 2:0 сета срещу казахстанеца Бублик в първия кръг.

В момента Болт заема чак 210-о място в ранглистата и трябваше да се класира в Нюпорт. Той не загуби сет в двубоите си срещу южнокорееца Хонг и домакина Крюгер. През тази година той вече е изиграл 23 мача на трева, като е спечелил 20 от тях. През март той доминира в две състезания на ITF на зелена трева. В края на юли премина квалификациите на Уимбълдън и отпадна в първия кръг от норвежкия фаворит Рууд, девети играч в световната ранглиста.

На какво да заложим:

Бързата трева може до голяма степен да заличи разликите в качеството. Болт се чувства като риба на сухо на нея благодарение на сервиса си, докато Менсик трупа първия си опит на тази настилка. Нещо повече, австралиецът ще влезе в мача по-едър и може би ще има поглед върху скалпа на фаворита. Болт трябва да вземе поне сет.

Доверие:

6/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

22BETЗаложете на 22bet със 100% бонус при първия си депозит!
Автор BGBookmaker