Италия – Албания: по-малко от 2.5 гола в мача

BGBookmaker
юни 15, 2024
51 Прегледи

Нашият съвет: Италия – Албания: по-малко от 2,5 гола в мача

15.06.2024 21:00

Защитаващите титлата си европейски шампиони италианци ще открият първенството с мач срещу Албания, който отчаяно трябва да спечелят предвид силата на другите два отбора в групата (Хърватия, Испания).

Италия не се причислява към най-големите фаворити в турнира, титлата от заветно отложеното евро беше малко чудо, а „адзурите“ не се класираха за световното първенство нито преди, нито след това. Италия не беше убедителна и в квалификациите, като загуби два пъти от Англия, а директните квалификации стартираха само с безголово равенство в последния си домакински мач срещу Украйна.

На отбора липсват креативен играч в средата на терена и надежден канонер, а нападателят Федерико Киеза е отбелязал само седем гола в 47 мача на националния отбор. Джанлука Скамака, който прави сезона на живота си в Бергамо, би могъл да помогне, но в националния отбор той е още по-стерилен от Киеза, като до момента има само един гол.

Така че резултатите ще стоят и падат със защитата, която е окомплектована от надеждния Доннарумма, но ще липсват контузените Ачерби и Скалвини, които иначе биха били в стартовия състав. Как може да изглеждат мачовете на Италия на Еврото показаха предварителните мачове, в които адзурите направиха равенство 0:0 с Турция у дома и едва победиха Босна и Херцеговина с 1:0.

За Албания двубоят с Италия е престижен, страните, делящи Адриатическо море, са близки в регионален и футболен план, наистина италианският треньор Джани де Биази изведе „орлите“ до Еврото за първи път през 2016 г. Тогава албанците представиха класическо италианско катеначо във Франция, с резултат 1-3 от три мача срещу Швейцария, Франция и Румъния.

Оттогава насам отборът е продължил напред във футболно отношение. Те продължават да разчитат на сложна игра в защита, но играят по-смело и директно в предни позиции, което е заслуга на бразилския треньор Силвино. Чехите, които не успяха да победят Албания нито у дома (1:1), нито в Тирана, откъдето се завърнаха с позорно 0:3, могат да разкажат своята история. Отборът, подобно на Италия, няма снайперист, головете се вкарват от второстепенни играчи, а силната страна е стрелбата от разстояние, особено на двойката Байрами, Асани.

От подготовката през юни няма много какво да се желае, Албания покани двама по-слаби съперници в Унгария, които победи доста лесно (Лихтенщайн 3:0, Азербайджан 3:1). По-показателни бяха мартенските двубои с по-силни съперници, срещу които, от друга страна, не вкараха нито веднъж (Чили 0:3, Швеция 0:1).

На какво да заложим:

Италия ще държи топката по-често, но Албания може да се защитава в подвижен блок, който е труден за преодоляване. Вероятно ще паднат не повече от два гола. Когато двете страни се срещнаха в предпоследната квалификация за Световното първенство, адзурите спечелиха с 2:0 и 1:0.

Доверие:

7/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

1XBETЗаложете на 1xbet със 100% бонус при първия си депозит!
Автор BGBookmaker