Дортмунд – PSG: победител PSG

BGBookmaker
май 1, 2024
67 Прегледи

Нашият съвет: Дортмунд – ПСЖ: победител ПСЖ

01.05.2024 21:00

От всички съперници, с които се сблъскаха Дортмунд в тазгодишното издание на Шампионската лига, те имаха най-много проблеми с полуфиналния си съперник. Парижани спечелиха у дома откриващия мач от груповата фаза с 2:0, а след това изиграха така необходимото равенство 1:1 в последния мач на Дортмунд с квалификация на нож.

Дортмунд доминираше в групата на смъртта пред ПСЖ, което им даде домакинско предимство в двата кръга на плейофите, което те използваха безрезултатно. Те победиха ПСВ с 2:0 след равенство 1:1 в Айндховен, заличиха поражението от Мадрид с 1:2 на четвъртфиналите и отстраниха Атлетико с 4:2 след дузпи. Сега той ще бъде в различна ситуация, не може да чака и трябва да изгради възможно най-голяма преднина преди пътуването за Франция.

Преди четири години преднината на Борусия от един гол от домакинския мач (2:1) не беше достатъчна в осминафинала, парижани спечелиха реванша с 2:0 и стигнаха до финала в ковидното издание, където отпаднаха от Байерн. Същият състав на финала може да се повтори и тази година. За Килиан Мбапе това е последният шанс да спечели мечтания трофей за ПСЖ преди очакваното му напускане на Реал Мадрид. Въпреки че Луис Енрике вече не разчита много на настроения нападател в Лига 1, той все още е незаменим в Шампионската лига. С осем попадения той е най-добрият реализатор в състезанието, два гола в четвъртфиналния реванш в Барселона го изведоха до границата от 15 гола в плейофите и само Кристиано Роналдо е пред него.

Така или иначе, ПСЖ се намира на много добро място. Те спечелиха предсрочно титлата във Франция, като изпратиха ясно послание на всички свои съперници със суверенна победа с 4:1 в Барселона. За защитата на BVB ще бъде трудно да хване не само Мбапе, но и Барса и Дембеле, който засенчи играта на Мбапе в Барселона. Провалът с 1:4 в Лайпциг през уикенда, с който Дортмунд на 90% отпадна от Шампионската лига, беше тежък удар преди мача с ПСЖ в сряда.

На какво да заложим:

Настоящата форма говори в полза на парижани, които смятат, че имат шанс да спечелят най-ценния клубен трофей тази година. Те ще отскочат до финала в Лондон с победа в Дортмунд.

Доверие:

6/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

IVIBETЗаложете на Ivibet със 100% бонус при първия си депозит!!
Автор BGBookmaker