Дортмунд – Atl.Madrid: победител Дортмунд

BGBookmaker
април 15, 2024
118 Прегледи

Нашият съвет: Дортмунд – Атл.Мадрид: победител Дортмунд

16.04.2024 21:00

Ако Галено беше реализирал най-големия шанс в мача в 75-ата минута, той щеше да увеличи резултата на 3:0 за Атлетико. Но Кобел извади спасяването на сезона, резервата Халер намали изоставането шест минути по-късно, а Дортмунд все още посягаше към изравнителен гол, когато още двама свежи играчи – Бьоно Гетенс и Брандт, удариха напречната греда. Именно забавните смени на Терзич обърнаха изцяло развоя на дебютния мач, в който „лос рохибланкос“ може и да спечелиха с 2:1, но и те самите знаят, че можеха да отидат във Вестфалия с много по-добър резултат. Така или иначе, гостите ще се изправят пред ад пред 80 000 зрители на „Сигнал Идуна Парк“.

Атлетико няма да бъде толкова активен, колкото у дома, където принуди Дортмунд да греши с висока преса и нанесе два удара с клинична точност. Сега е ред на BVB, които спечелиха домакинския реванш с 2:0 в осминафиналите след равенство 1:1 в Айндховен. Санчо реши равенството още в третата минута с дебютния си гол в плейофите на Шампионската лига. Английският нападател пропусна заради заболяване мача през уикенда в Мьонхенгладбах, където Борусия спечели с 2:1 благодарение на два гола на Сабитцер. Терзич промени половината състав в сравнение с мача в Мадрид и съжали за контузията на Халер, който излезе в 10-ата минута. Така или иначе, той ще може да разчита на Санчо.

Симеоне направи още две промени в стартовата единайсеторка в домакинския мач срещу Жирона, но от самото начало пусна в игра Гризман, който продължи отличното си представяне от сряда и подкрепи победата с 3:1 с два гола. Атлетико подобри много позицията си в Шампионската лига, като прескочи Билбао и намали изоставането си от Жирона. Добре дошъл стимул преди ответния мач в Дортмунд. Във всеки случай „Лос Рохибланкос“ не са толкова силни навън, колкото у дома, като загубиха с 0:1 от Интер на „Сан Сиро“ в полуфинала и направиха равенства с Лацио и Селтик в груповата фаза. А и ще им липсва отдалеченият Лино, един от голмайсторите в първия мач.

На какво да заложим:

Прогресът е отворен, така или иначе по-слабите изяви на Атлети като гост плюс домакинската сила на Дортмунд поставят BVB като лек фаворит за реванша.

Доверие:

6/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

WAZAMBAЗаложете на Wazamba със 100% бонус при първия си депозит!
Автор BGBookmaker