Марсилия – Шахтьор Донецк: Аубамеянг вкарва – ДА

BGBookmaker
февруари 22, 2024
128 Прегледи

Нашият избор: Марсилия – Шахтьор Донецк: Аубамеянг вкарва – ДА

22.02.2024 21:00

Реваншът ще реши кой ще продължи към осминафиналите, като при резултат 2:2 той е отворен. Марсилия ще бъде водена от нов треньор от реванша. След поражението с 0:1 в Брест през уикенда, когато Олимпик вкара единствения гол в собствената си врата, клубът уволни Дженаро Гатузо и отборът бе поет от Жан-Луи Гасет. Неговото пристигане поражда съмнения, и то не само заради напредналата му възраст от 70 години. Самият Гасет наскоро беше уволнен от националния отбор на Кот д’Ивоар в разгара на Купата на африканските нации, която „слоновете“ вече са спечелили знаменито без Гасет.

Така или иначе, треньорът на фермерите го очаква тежка работа в Марсилия, където Олимпик иска да спечели седем мача. Преди седмица тя беше на една ръка разстояние в Хамбург, където Шахтьор има своето европейско убежище. Олимпик на два пъти повеждаше, но на два пъти губеше преднина, като вторият път беше в третата минута на продължението. Лек оптимизъм може да събуди серията от 13 мача без поражение на „оранжевия велудром“, където в три мача през есента вкара девет гола (Брайтън 2:2, АЕК Атина 3:1, Аякс 4:3). Хеттрикът срещу Аякс бе отбелязан от Пиер-Емерик Аубамеянг, който с гола си срещу Донецк изравни рекорда на Радамел Фалкао в Лига Европа и днес може да го надмине.

Срещу Донецк, който въпреки дългата зимна пауза изигра много приличен мач миналата седмица и с богат опит в Шампионската лига, ще си има работа по отношение на страха. Шахтьор може да бележи у дома и навън и вкара поне по един гол и в трите си мача в Шампионската лига миналата есен (Антверпен 3:2, Барселона 1:2, Порто 3:5), но проблемът беше в защита.

На какво да заложим:

Марсилия не е в добра форма, ще им липсват отстраненият стопер Балерди и вратарят Пау Лопес. Продуктивността ще бъде още по-важна, особено за рекордьора Аубамеянг. Габонският канонист вероятно също ще се изяви в реванша.

Доверие:

7/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

BETWINNERЗаложете на Betwinner със 100% бонус при първия си депозит!
Автор BGBookmaker