Швейцария – Италия: 0

BGBookmaker
юни 28, 2024
47 Прегледи

Нашият съвет: Швейцария – Италия: 0

29.06.2024 18:00

Изглеждаше, че Швейцария ще се изправи срещу Хърватия в осмия кръг, когато първият гол в националния отбор на италианския жокер Матиа Дзакани в осмата минута на продължението спаси равенството 1:1 и шанса на Италия да защити европейската си титла.

Иначе представянето на адзурите в Германия беше срамно. Те все пак успяха да елиминират най-бързо допуснатия гол в историята на Еврото от Албания (2:1), докато сблъсъците с Испания (0:1) и Хърватия бяха злощастни за отбора на Лучано Спалети. Срещу Испания те не се разтичаха и само благодарение на Донарума на вратата не загубиха с по-висока разлика, а с Хърватия играха прагматично за равенство, което в крайна сметка уредиха в дванадесетия час.

Швейцария със сигурност изглеждаше много по-добре в групата от осминафиналните си съперници и стигаше до първото място. Във финалния мач срещу Германия те все още водеха с 1:0 в 90-ата минута, за да допуснат гол в продължението на мача. Въпреки това те остават непобедени в турнира (Унгария 3:1, Шотландия 1:1), но нито веднъж не запазиха чиста мрежа.

Така или иначе, плейофите са различна дисциплина и страните от Хелветиканския кръст, за разлика от Италия, не знаят как да ги играят. В последните големи турнири тя редовно стига до осмия кръг, но само веднъж е стигала по-далеч – преди три години на заветното Евро, където отстрани Франция с дузпи. От 2008 г. насам Италия винаги е стигала до осмия кръг на европейските първенства. Тазгодишното представяне обаче не вдъхва много оптимизъм, отборът има проблеми в защита. Ачерби и Скалвини отпаднаха още преди турнира, а стоперът Калафиори ще липсва заради картони.

На какво да заложим:

Двата отбора се познават добре, като девет играчи от швейцарския тим имат опит в италиански клубове. Много от тях си спомнят 2021 г., когато се срещнаха три пъти. Италия спечели еврогрупата с 3:0, а другите два в квалификациите за Световното първенство завършиха наравно (0:0, 1:1), като Жоржиньо даде дузпа и в двата случая, което костваше на Италия прогреса. Това изглежда като равенство и сега.

Доверие:

5/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

22BETЗаложете на 22bet със 100% бонус при първия си депозит!
Автор BGBookmaker