Турция – Грузия: двоен шанс 0-0

BGBookmaker
юни 18, 2024
45 Прегледи

Нашият съвет: Турция – Грузия: двоен шанс 0:0

18.06.2024 18:00

Горещокръвните турци и грузинци трябва да бъдат много внимателни. Откриващият мач от чешката група в Дортмунд ще бъде ръководен от аржентинския съдия Факундо Телло, който през 2022 г. издаде десет червени картона в един мач – седем на Бока Хуниорс, три на Расинг Клуб.

Турците се класираха за Германия като победители в групата, но последните събития те карат да забравиш за забавната квалификация. Стоперите Сьоюнчу и Кабак, които щяха да са в стартовия състав, са аут поради контузия, а нападателите Юнал и Юндер също отсъстват по същата причина. Италианският треньор Винченцо Монтела, който замени уволнения Стефано Кунц преди края на квалификациите, обаче има известно поле за изява, тъй като в дебюта си в Хърватия даде доверие на дуото стопери Бардакчи – Акайдин и турците спечелиха решаващия мач с 1:0.

Тазгодишната подготовка за първенството обаче не върви добре за турците, като те загубиха с 0:1 в Унгария, с 1:6 в Австрия, направиха равенство 0:0 в Италия и загубиха с 1:2 в Полша в генералната репетиция. Потвърждава се, че на отбора липсва надежден завършващ играч, голове ще се очакват от играчите от втората вълна (Калханоглу, Гюлер). Отборът може да разчита на феновете, в Германия има голямо турско малцинство, като петима играчи са родени в страната. От друга страна, това означава големи очаквания и голямо напрежение.

Грузия буквално се пребори за участие в първия си голям турнир. След провалената квалификационна група (4-то място), Лигата на нациите им даде втори шанс в допълнителен плейоф, в който те се възползваха напълно от домашната си среда. Дори и без отдалечилата се звезда на Наполи Кварачелия, те победиха Люксембург с 2:0, играейки повече от половин час в намален състав, а на финала срещу Гърция, след нулево равенство, спечелиха дузпите. Вратарят Мамардашвили, втората звезда на грузинския отбор, блесна при изпълнението на дузпите.

Кварадона и вратарят на Валенсия са ключовите играчи в състава на френския треньор Вили Сагнол, който предписва на отбора ултрадефанзивна формация с петима защитници 5-3-2. Сега той се завръща в Германия, където прекарва най-добрите си години на игра в Байерн Мюнхен. Грузия ще се основава на дълбок защитен блок, не очаквайте преса в по-голям брой играчи. Но когато Кварацхелия и френският оръжейник Мет Микаутадзе се доближат до ударната дистанция, всеки вратар трябва да внимава.

На какво да заложим:

Турция загуби шест от последните си седем мача на Евро, но отчаяно се нуждае от победа в мача срещу Грузия във вторник. Чешкият тим ще бъде доволен от разпределението на точките, но равенството в двубоя може да бъде добър вариант. Не е изключено да заложите на по-голям брой жълти картони или дори на червен картон.

Доверие:

7/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

RABONAЗаложете на Rabona със 100% бонус при първия си депозит!
Автор BGBookmaker