Испания – Италия: победител Испания

BGBookmaker
юни 20, 2024
49 Прегледи

Нашият съвет: Испания – Италия: победител Испания

20.06.2024 21:00

Едно от най-интересните събития в груповата фаза ще се играе в четвъртък вечер на стадиона на Шалке, където ще се срещнат действащите европейски шампиони Италия и Испания, които спечелиха последното издание на Лигата на нациите. И двете държави се класираха за турнира и победителят от техния сблъсък ще си осигури място в плейофите. Равенството би трябвало да е достатъчно и за двете страни.

Испания победи Хърватия с 3:0, но резултатът е измамен. Ла Роха бяха по-ефективни в края, хърватите имаха леко предимство при шансовете, които имаха, и можеха да отговорят на всеки от първите два гола с равностойно хвърляне на монети, дори да дадат дузпа през второто полувреме и да им бъде отменен още един гол от VAR. Грешките в защита може да не се отплатят на испанците следващия път.

Напротив, промяната в стила им на игра се отплати. Това вече не е само тика-така на Барселона с къси, безцелни набези, Луис де ла Фуенте внедри млади играчи в отбора и изисква бърза игра с обръщане, набези по фланговете, където се подвизават Уилямс и Ямал, който на 16 години и 338 дни стана най-младият играч в историята на европейските първенства и увенча дебюта си с асистенция за гол. Срещу Хърватия Испания дори имаше по-нисък процент на владеене на топката – нещо невиждано досега.

Италия също влезе в историята на Европейското първенство, но по негативен начин. Тя вкара най-бързия гол в историята след 23 секунди срещу Албания, но отговорът беше бърз и категоричен и до 16-ата минута вече водеше с 2:1, с което изчерпа и разпределението на головете в мача. Защитаващите титлата си шампиони изиграха второто полувреме по контролиран начин за поддържане на играта. Ако обаче искат да повторят последния си европейски триумф, трябва да се активизират. В мача срещу Албания целта оправдаваше средствата.

На какво да заложим:

Двата отбора се сблъскват доста редовно през последните години. В полуфинала на предишното Евро Италия спечели с дузпи, а мачът завърши 1:1 след 90 минути. Испания на два пъти отвръща на удара в Лигата на нациите с победи с 2:1. Те ще имат предимство и сега.

Доверие:

6/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

IVIBETЗаложете на Ivibet със 100% бонус при първия си депозит!!
Автор BGBookmaker