Болоня – Ювентус: 1

BGBookmaker
май 20, 2024
64 Прегледи

Нашият съвет: Болоня – Ювентус: 1

20.05.2024 20:45

В последния кръг Болоня си осигури класиране в първата петица с победа с 2:0 в Наполи, което означава, че ще се яви в най-престижната европейска надпревара за първи път от 60 години насам. В директна битка за третото място подопечните на Тиаго Мота, които са главните архитекти на този успех, сега ще предизвикат Ювентус, който пък е спечелил само 15 точки в последните 15 кръга на първенството.

При завръщането на Болоня от Неапол имаше големи празненства, тъй като в този град не се е играла Купата на европейските шампиони под каквато и да е форма от двадесет години. Основният въпрос сега е дали клубът ще запази основните фигури и най-вече треньора Мота, но той даде надежда на феновете с последните си изявления. Контузията на най-добрия голмайстор Зиркзее, който не игра в Неапол, определено е загуба.

Ювентус има зад гърба си финал за купата, в който в сряда вечерта в Рим победи Аталанта и спечели първия си трофей от 2021 г. След това обаче треньорът Алегри беше уволнен, официално заради поведението му след мача, но истината е, че в Торино отдавна умуват как да се отърват от него, за да сложат окончателно край на ерата на Андреа Аниели. И явно на самия Алегри му е писнало и е отишъл да посрещне края си в клуба. Сега „бианконерите“ се отправят към Болоня с поредица от пет равенства в първенството, включително едно срещу вече изпадналия Салернитана. Нещо повече, последната им победа на противниковата земя беше в Лече през втората половина на януари, а оттогава насам са взели едва четири точки (0-4-4) в осем случая.

На какво да заложим:

Болоня е вторият най-добър отбор в състезанието по отношение на домакинските мачове този сезон (12-4-2), като е допуснал най-малко голове от всички отбори тук (9). Слабо играещият Ювентус, който за последно спечели навън в лигата през втората половина на януари, трудно ще сгреши.

Доверие:

7/10

Препоръчителен букмейкър за този залог:

22BETЗаложете на 22bet със 100% бонус при първия си депозит!
Автор BGBookmaker